top of page

       COCHLEA

         GARDEN

              LAB

 

     NATURAL COSMETICS

                        ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ
ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ COCHLEA GARDEN LAB

Logo.webp

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ

Η εταιρεία μας με έδρα το Κρίνος Σερρών  ξεκίνησε τη λειτουργία της στις αρχές του 2010. Με αγάπη, φροντίδα και επαγγελματισμό, αρχίσαμε την καλλιέργεια των σαλιγκαριών σε εγκαταστάσεις με προηγμένες μεθόδους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, προκειμένου να πετύχουμε την ποιοτική εκτροφή τους.

Με τις άριστες συνθήκες διαβίωσης (θερμοκρασίας, υγρασίας, σκίασης) που ενισχύονται από το ευνοϊκό κλίμα των Σερρών και ειδικότερα από το μικροκλίμα της περιοχής, έχουμε πετύχει τη ξεχωριστή ποιότητα των σαλιγκαριών μας και της παραγόμενης βλέννας.

Η συγκομιδή της βλέννας γίνεται λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα που προστάζει η Ελληνική Νομοθεσία. 

 

Με γνώμονα τις μοναδικές ιδιότητες του σαλιγκαριού, αποφάσισαν να επεκτείνουν την επιχειρηματική μας δραστηριότητα το 2012δημιουργώντας την εταιρεία COCHLEA GARDEN η οποία παρασκευάζει τα καλλυντικά προϊόντα  που ξεχωρίζουν για τη μοναδικότητά τους, διότι βασίζονται στο συνδυασμό του εκκρίματος σαλιγκαριού. Χάρη στο πλούσιο σε συστατικά και στην ειδική τροφή με την οποία τρέφονται τα σαλιγκάρια, το έκκριμα περιέχει πρωτεϊνες, αλλαντοϊνη, γλυκολικό οξύ και αντιοξειδωτικά που αποτελούν βασικά συστατικά στα καλλυντικά προϊόντα για την αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος, την εμφανή αναζωογόνηση και την άμεση ενυδάτωση.

Τα καλλυντικά προϊόντα COCHLEA GARDEN  ξεχωρίζουν για την καινοτομία και την αποτελέσματικότητα τους συλλέγοντας

το έκκριμα του σαλιγκαριού και λαμβάνουν τα δραστικά συστατικά του σε ποσοστό 100%.

 

Οι φόρμουλες της εταιρείας COCHLEA GARDEN  ξεχωρίζουν από τις άλλες, γιατί το φυσικό κολλαγόνο και τα συστατικά του εκκρίματος του σαλιγκαριού συνδυάζονται με τα νεότερης γενιάς δραστικά μόρια. Η δράση τους στο δέρμα είναι αποδεδειγμένη μέσω κλινικών μελετών και άμεση.

 

Η COCHLEA GARDEN  διακρίνεται στο χώρο για την ποιότητα των καλλυντικών της προϊόντων τα οποία έχουν μελετηθεί και σχεδιαστεί από το Τμήμα Ερευνας, Ανάπτυξης και Μελετών της εταιρείας και έχουν παραχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς του Ε.Ο.Φ. και της Ε.Ε και με πιστοποίηση καλής παραγωγικότητας (GMP).

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Με την καινοτόμο μέθοδο που εφαρμόζουμε μας δίδεται η δυνατότητα να έχουμε πολλαπλή συλλογή βλέννας από τα σαλιγκάρια της ποικιλίας Helix Aspersa  Maxima. Από την πρώτη μέχρι και την τέταρτη συλλογή βλέννας τα δραστικά συστατικά λαμβάνονται σε ποσοστό 100%, αφού η εξελιγμένη διαδικασία που ακολουθείται δεν είναι μία απλή εκχύλιση αλλά ένα πρωτοπόρο σύστημα συλλογής, απομόνωσης και επεξεργασίας πολλών σταδίων . Έτσι, λαμβάνεται μία μοναδική και εξαιρετικής ποιότητας βλέννα σε συμπυκνωμένη μορφή που χρησιμοποιείται στα καλλυντικά πλούσια σε δραστικά συστατικά όπως: πρωτεΐνες, βιταμίνες Α και Ε, αλλαντοίνη, γλυκολικό οξύ και κολλαγόνο.

Η άριστη ποιότητα της παραγόμενης βλέννας λαμβάνεται σε εγκαταστάσεις κλειστού χώρου όπου υπάρχουν ιδανικές και απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες διαβίωσης για την ανάπτυξη της ποικιλίας Helix Aspersa Maxima , όπου οι συνθήκες υγιεινής που εφαρμόζονται και ο ιδιαίτερος συνδυασμός φυσικών τροφών που παρέχεται στα σαλιγκάρια είναι καθοριστικοί για τον εμπλουτισμό και τη σύνθεση των δραστικών ουσιών που περιέχει η βλέννα.

Η καινοτόμος μέθοδος που εφαρμόζεται για την ποιοτική και ποσοτική τυποποίηση της συλλογής της βλέννας γίνεται στο εργαστήριο μας που διαθέτουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία αλλά και τον τεχνικό και επιστημονικό εξοπλισμό, αφού απαιτούνται ειδικά μηχανήματα διαχωρισμού, φίλτρανσης, καθαρισμού, συντηρήσεως και ποιοτικού ελέγχου.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η αποτελεσματικότητα των προϊόντων βασίζεται στο συνδυασμό των μοναδικών ιδιοτήτων τού εκκρίματος σαλιγκαριών με σύγχρονες δραστικές ουσίες (πεπτίδια, βιοτεχνολογικής διεργασίας πολυσακχαρίτες, ένζυμα, γλυκοσιτικά παράγωγα, φυτικά τιτλοδοτημένα εκχυλίσματα, παράγοντες αύξησης της διείσδυσης του δέρματος κ.ά), που μας δίνουν αποτελεσματικά και πολυλειτουργικά προϊόντα. Έτσι, οι φόρμουλες της εταιρείας  COCHLEA GARDEN  ξεχωρίζουν από τις άλλες, αφού χρησιμοποιούν τόσο φυσικής προέλευσης ενεργά δραστικά συστατικά όσο και άλλα νεότερης γενιάς με αποδεδειγμένη δράση μέσω δοκιμασιών και κλινικών μελετών.

Ο συνδυασμός του εκκρίματος με τα νεότερα δραστικά μόρια προσφέρει:

 • Ενυδάτωση σε βάθος.

 • Ενεργοποίηση των φιμπροβλαστών.

 • Αύξηση της παραγωγής του κολλαγόνου.

 • Αύξηση της παραγωγής της ελαστίνης.

 • Αύξηση της πυκνότητας του δέρματος.

 • Συσφιξη του δέρματος.

 • Μείωση του βάθους και του όγκου των ρυτίδων.

 • Επαναφορά της χαμένης ελαστικότητας στο δέρμα.

 • Εξάληψη των επιπτώσεων που προέρχονται από την εμμηνόπαυση.

 • Προστασία από τη φωτογήρανση.

 • Αντιοξειδωτική δράση.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Η διασφάλιση της ποιότητας σε κάθε προϊόν έχει μελετηθεί και σχεδιαστεί από το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας μας, από Επιστήμονες με  μεγάλη εμπειρία στην Φαρμακευτική-Κοσμητολογία. Τα προιόντα παρασκευάζονται στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους κανόνες καλής παρασκευής «GMP», που απαιτεί ο ΕΟΦ και η ΕΕ, το ISO 9001/2008 & 22716 περί καλλυντικών και τον Ευρωπαϊκό κανονισμό των καλλυντικών προϊόντων «European Regulation ΕC 1223/2009»

eof2.webp
CPNP.webp
ISO-22716-GMP.webp

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, όλα τα προϊόντα υποβάλλονται σε αυστηρούς δερματολογικούς ελέγχους και αναπτύσσονται, παράγονται και συσκευάζονται με υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας. Ειδικότερα, έχουν ελεγχθεί ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ & ΚΛΙΝΙΚΑ ως προς την ασφάλειά τους. 

Κανένα προϊόν μας δεν περιέχει  parabens (παραβένες).

Κανένα προϊόν μας δεν περιέχει σουλφονικά (SLS, SLES).

 

Όλα τα προϊόντα μας είναι βιοααποδεκτά και βιοαποικοδομήσιμα.

 

Κανένα προϊόν μας δεν έχει δοκιμαστεί σε ζώα.